PVDF

PVDF is een kristallijne, niet-versterkte kunststof die goede mechanische, thermische en elektrische eigenschappen combineert met een uitstekende chemische weerstand. Bovendien bezit het een goede stralingsweerstand, waardoor het ideaal is voor hoogwaardige toepassingen in de halfgeleider-, farmaceutische, life science- en fotovoltaïsche industrie.

PVDF kan verwerkt worden zonder toevoeging van additieven, waardoor het een uitstekend uitlooggedrag heeft. PVDF wordt vervaardigd onder gecontroleerde zuiverheidsomstandigheden met behulp van zorgvuldig geselecteerde grondstoffen. 

Speciaal voor de elektrische industrie en explosieveilige ruimtes kan PVDF voorzien worden van elektrisch geleidende deeltjes. De geleidende PVDF-el ESD (elektrisch geleidende of elektrostatische ontlading)  is beschikbaar in platen, staven, buizen en lasstaven en heeft een lagere oppervlakteweerstand, die elektrostatische lading voorkomt.

PVDF Flex is een uitstekend alternatief voor bekende, conventionele fluorpolymeren. Als het gaat om verwerking, kunnen belangrijke rationalisatie-effecten worden bereikt door verhoogde flexibiliteit, vooral in het geval van verlijmde stalen bekledingen, maar ook in kleine ruimtes of kleine radii.

Toepassingen

  • Leidingsystemen
  • Opslag- en transporttanks 
  • Apparaten die hoge mediazuiverheid en normen voor uitlooggedrag vereisen.
Back to top